Μερικά έντομα δημόσιας υγείας

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι η απολύμανση;   

Απολύμανση είναι η διαδικασία που έχει στόχο την καταστροφή όλων των μικροοργανισμών (παθογόνων και μη.Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι αυτοί που προκαλούν λοιμώξεις. Στους παθογόνους ανήκουν τα βακτήρια, οι ιοί, τα πρωτόζωα και οι μύκητες.  


Τι είναι απεντόμωση; 

Απεντόμωση είναι η διαδικασία προστασίας του χώρου, από την είσοδο εντόμων, μιας και αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης. 


Τι είναι η μυοκτονία; 

Μυοκτονία είναι η διαδικασία που εξασφαλίζει την απομάκρυνση των τρωκτικών.


Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι επιβλαβή για τον άνθρωπο;

Όχι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τα φάρμακα ή τον ψεκασμό. Η εφαρμογή γίνεται από πιστοποιημένο συνεργείο και με τη χρήση φαρμάκων δημόσιας υγείας εγκεκριμένα από το Υπ. Γεωργίας. Σε ειδικές περιπτώσεις, αν χρειαστεί να ληφθούν κάποιες προφυλάξεις, το συνεργείο θα σας ενημερώσει εγκαίρως και αναλυτικά.  


Μπορεί να επηρεάσει τα κατοικίδια ή τα φυτά;

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα κατοικίδια ή τα φυτά, καθώς τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι υγειονομικής σημασίας, άοσμα και οικολογικά, Αν χρειαστεί να ληφθούν κάποιες προφυλάξεις, το συνεργείο θα σας ενημερώσει εγκαίρως και αναλυτικά.  


Κατά την απολύμανση οι κάτοικοι/υπάλληλοι θα πρέπει να λείπουν από το χώρο τους; 

Η απολύμανση πραγματοποιείται με εγκεκριμένα σκευάσματα εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο.

 

Τι πρέπει να κάνω πριν και μετά την απολύμανση;

Προτείνουμε ο χώρος (τα δάπεδα) να έχει καθαριστεί και σφουγγαριστεί πριν γίνει η απολύμανση, γιατί μετά την απολύμανση θα ήταν καλό ο χώρος να μην σφουγγαριστεί για 3 με 4 μέρες, ώστε να δράσει το φάρμακο.


Ποια εποχή του χρόνου είναι ιδανική για απεντόμωση;

Η απεντόμωση είναι μία διαδικασία που πραγματοποιείται όλο το χρόνο. Ιδανικά τοποθετείται από τα μέσα του Μαρτίου έως τα μέσα Ιουνίου. Αυτό γίνεται γιατί την άνοιξη εμφανίζονται τα πρώτα έντομα. Επίσης, ιδανική εποχή είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου. Αυτές τις δύο περιόδους, η αντιμετώπιση των εντόμων θεωρείται αποτελεσματικότερη.

Διεύθυνση